Ook AVV voor Sociaal Fonds TTB

25-4-2017

Sinds eind vorige maand is ook de Cao Sociaal Fonds Tentoonstellingsbedrijven voor de periode 2017 - 2021 door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Algemeen Verbindend Verklaard. Dat is goed nieuws omdat hiermee de premieafdracht voor alle werkgevers in de sector vastgelegd is. Het Besluit in de Staatscourant is via deze link te bekijken.

Belangrijk!
Omdat het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de regeling van het Sociaal Fonds Tentoonstellingsbedrijven pas met ingang van 30 maart 2017 algemeen verbindend heeft verklaard in plaats van per 1 januari 2017, heeft het bestuur besloten om vanaf de datum algemeen verbindend verklaring premie te innen. Je betaalt dus premie over 9 in plaats van over 12 maanden. Indien je inmiddels de werknemersbijdrage over de maanden januari, februari en maart 2017 hebt ingehouden, dien je deze nog te corrigeren.

De premie over 2017 is als volgt berekend:
(9/12) x 0,47% = 0,3525%, waarvan 0,285% voor rekening van de werkgever en 0,0675% voor rekening van de werknemer

Cao Sociaal Fonds Tentoonstellingsbedrijven
Sociale partners hebben er in het verleden al voor gekozen om het Sociaal Fonds Tentoonstellingsbedrijven in een aparte Cao vorm te geven. De belangrijkste reden hiervoor is het verschil in looptijd; deze cao kent een looptijd van 5 jaar, in tegenstelling tot de reguliere cao die eind dit jaar afloopt. De langere looptijd beperkt de invloed van eventuele cao-perikelen op de werkzaamheden van het fonds en zorgt bovendien voor meer continuïteit in financieel en beleidsmatig opzicht. Een aparte cao betekent dus alleen dat ook voor deze cao, apart, een AVV-aanvraag gedaan dient te worden bij het Ministerie, met nu als resultaat een AVV-besluit, maar met een andere ingangsdatum dan de Cao Tentoonstellingsbedrijven.

Wil je meer weten over het AVV-besluit en/of de stichting Cao Sociaal Fonds Tentoonstellingsbedrijven? Neem dan contact op met Dineke Overweel-Philipse, Leden- en sponsorzaken.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers