Pensioenfonds Meubel kiest voor Centric als nieuwe pensioenuitvoerder

22-2-2017

Stichting bedrijfstakpensioenfonds voor de Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven (Pensioenfonds Meubel) heeft Centric gekozen als nieuwe pensioenuitvoerder. De pensioenadministratie wordt uiterlijk per 1 januari 2018 ondergebracht bij de ICT- en administratief dienstverlener uit Gouda, die daarmee toetreedt tot de Nederlandse pensioenmarkt.

In oktober 2016 maakte Syntrus Achmea bekend dat het de dienstverlening aan bedrijfstakpensioenfondsen (bpf-en) wil beëindigen. Hierdoor moest ook Pensioenfonds Meubel op zoek naar een nieuwe pensioenuitvoerder. Om die te vinden startte het fonds een selectietraject, waarin aanbiedingen van meerdere partijen zorgvuldig zijn beoordeeld en vergeleken.

De keus voor Centric is weloverwogen omdat dit bedrijf grote ervaring heeft op het gebied van onder meer software en clouddiensten en ook al langere tijd financieel dienstverleners tot haar klanten mag rekenen. "Wij zijn ervan overtuigd dat IT in de toekomst in steeds grotere mate de kwaliteit van pensioenuitvoering zal bepalen", zegt bestuursvoorzitter Petra de Bruijn van Pensioenfonds Meubel. "Centric heeft ons overtuigd dat zij met geavanceerde software voorop zal lopen in de dienstverlening aan pensioenfondsen en hun deelnemers. Dat sluit naadloos aan op de online klantbediening die we reeds aanbieden via onze partner Bridgevest. Veel wettelijk verplichte communicatie, pensioenprocessen en -berekeningen vinden reeds plaats via onze portalen. In de combinatie met Centric ontstaat een digitale uitvoeringsketen die klantvriendelijk, transparant en efficiënt is".

Belangrijk voor het fonds is ook dat Centric met hetzelfde platform werkt als de huidige uitvoerder en hierin verder investeert, wat de algemene risico’s bij een overstap naar een nieuwe pensioenuitvoerder beperkt. "Ook bereiden we ons met de keuze voor Centric goed voor op een eventuele stelselherziening rond 2020 en verdere wetswijzigingen. Bovendien besparen we met het nieuwe contract op de administratiekosten. Dat is natuurlijk goed nieuws voor onze deelnemers".

De pensioenregeling verandert inhoudelijk niet. In de komende weken gaan Pensioenfonds Meubel en Centric de overstap verder voorbereiden.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers