Rechter blaast evenement af

14-4-2014

Is dit een van de ergste dingen wat je als organisator kan overkomen? Je evenement moeten stilleggen omdat een rechter de vergunning intrekt tijdens je event.

Het overkomt de organisatoren van het kunstfestival KAAP op Fort Ruigenhoek in Utrecht. Het festival opende vorig weekend de deuren en zou nog tot 29 juni duren, maar daar besliste de rechtbank nu anders over.

De rechter oordeelt, na klachten van omwonenden, dat de burgemeester onvoldoende heeft gemotiveerd waarom hij de vergunning voor het evenement heeft verleend. Er is volgens de rechter onvoldoende rekening gehouden met overlast en de veiligheid van omwonenden en de impact op de natuur rondom het fort. De vergunning werd tot twee weken na de beslissing op bezwaar door de gemeente geschorst. De organisatie hoopt het evenement later alsnog te kunnen voortzetten.

"We zijn heel erg uit het veld geslagen door de uitspraak van de rechter. We vinden het vervelend voor publiek en de kunstenaars. Het is een grote tegenslag voor ons. We hebben er alles aan gedaan om tegemoet te komen aan de wensen van omwonenden, maar helaas bleek dit niet voldoende", aldus de organisatie op RTV Utrecht.

Voor de organisatie is dit een zware klap. Je doet al je papierwerk grondig om een vergunning aan te vragen. Dan zou je er toch van uit mogen gaan dat wanneer die wordt afgeleverd je evenement ook effectief kan doorgaan.

Mag het nog?
Ook Tomorrowland kampte recent nog met klagende buren die de vergunning betwisten. De Federatie van Muziekfestivals FMiV reageerde daar verontwaardigt op met een open brief. Weegt de overlast bij enkele buurtbewoners op tegen het algemeen belang? Een open vraag.

Bron: RTV Utrecht, Eventplanner.be / nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers