Reviewsite MeetingroomReview uitgebreid met zoekfunctie en kwaliteitscriteria

19-5-2014

Medio september vorig jaar startte mede op initiatief van managementassistenten het onafhankelijk reviewplatform MeetingroomReview.com. Een review schrijven kon al, maar vanaf 2 mei jl. is ook het zoeken naar een locatie voor een meeting mogelijk. Ruim 3.900 locaties in Nederland staan op de website vermeld waarvan zo’n 1.000 locaties gratis de eigen locatiepagina voorzien van een wervende tekst, mooie afbeeldingen, inspirerende video en een Google panorama rondleiding.

Ook kunnen deelnemers aangeven lid te zijn van Branchevereniging CLC-VECTA en bijvoorbeeld welke Greenkey classificatie ze hebben. "Om een volledig overzicht te hebben van alle mogelijke meetinglocaties in Nederland moeten er geen toetredingsdrempels zijn", aldus Marco Kole (mede initiatiefnemer MeetingroomReview).

Dat de opinie van de gast centraal wordt gesteld blijkt wel uit de opzet van de Publieksprijs 2014. Een nieuwe prijs in de meetingbranche waar op basis van locatiecapaciteit in 5 categorieën wordt gestreden. Per categorie wordt de winnaar bepaald aan de hand van de reviewscore over 2014. Justin van Hooijdonk, Directeur NBC Congrescentrum & Green Village zegt hierover: "Laat de gasten maar bepalen welke de beste meetinglocatie van Nederland is".

Het rangschikken van locaties is primair niet op de hoogste reviewscore maar op het aantal reviews. Dit heeft alles te maken met het doorlopende onderzoek van MeetingroomReview naar de betrouwbaarheid van reviews. Uit het eigen betrouwbaarheidsmodel blijkt onder andere dat het aantal reviews van groot belang is naast door wie, wat, hoe, wanneer en waar het is geschreven. Nu er naast de eigen registratie ook door deelnemers ingelogd kan worden met een Facebook account worden eventuele drempels snel geëlimineerd.

Co-creatie staat bij MeetingroomReview centraal. Managementassistenten zijn betrokken bij de doorontwikkeling van het platform. Ook locaties kunnen wensen aandragen voor een toekomstige update van de website. Beide partijen hebben immers baat bij de doorontwikkeling. Naast de gratis feedback voor de locaties zorgt de integratie met o.a. Google voor een betere online vindbaarheid (SEO).

"Opdrachtgevers nemen graag de mening van collega’s en deelnemers mee bij de keuze van een locatie, alsmede het hebben van een kwaliteitslabel zoals bijvoorbeeld het lidmaatschap bij CLC-VECTA. Het is mooi dat MeetingroomReview de mogelijkheid geeft ook dat mee te laten wegen in je locatiekeus", aldus Riemer Rijpkema, directeur CLC-VECTA.

Reviews steunen Planet Hope
Door de inkomsten uit advertenties en door extra sponsoring levert iedere review €1,- op voor een te bouwen school voor kansarme kinderen in India. Door Planet Hope wordt een learning centre gebouwd waar jongens en meisjes die anders in de steengroeve zouden gaan werken met een beroepsopleiding hopelijk een beter bestaan kunnen opbouwen. Marco zegt: "We willen met MeetingroomReview iets neerzetten waar we allemaal trots op kunnen zijn. De meetinglocaties en managementassistenten zijn voor ons belangrijke samenwerkingspartners. Het verkrijgen van reviews in onze branche gaat niet vanzelf daar moet je wel wat voor doen." Zo is er onder andere een samenwerking gestart met Olery voor een integratie in de feedbackmodule.

Toekomst
De mei-update is ontwikkeld op een compleet nieuw platform zodat er sneller kan worden doorontwikkeld en ook de internationale plannen ingevuld kunnen worden. De focus is ondanks interesse uit België en Duitsland echter volledig op Nederland. Zowel meetinglocaties als managementassistenten hebben nog wensen die eerst ingebouwd gaan worden. Ben Helle, sales manager Fletcher Hotels: "Ik zie MeetingroomReview.com als TripAdvisor van meetinglocaties, een onafhankelijk platform waar ervaringen worden gedeeld." Zelf ziet MeetingroomReview ook nog nieuwe features zoals een samenwerking met bemiddelaars en online bookingsites.

Een belangrijke uitbreiding wordt de vermelding van meetingdiensten. Van podiumbouw, av-diensten, decoratie, registratiesystemen, beveiliging tot facilitatoren, coaches en notulisten. Reviews zijn ook voor meetingdiensten van groot belang. Een goede manier om klanten te overtuigen is het delen van de ervaringen van anderen.

"Met deze uitbreiding bieden we meetingdiensten een onafhankelijk reviewsysteem en is het voor locaties makkelijk om deze diensten te zoeken. Het zou fantastisch zijn als we inderdaad een TripAdvisor-achtige site kunnen worden waar bezoekers meetinglocaties en diensten kunnen zoeken, vinden, selecteren en reserveren", glimlacht Marco.

Heb je als CLC-VECTA lid interesse in een vermelding stuur dan een e-mail naar support@meetingroomreview.com.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers