Risico's en verplichtingen binnen de Wet arbeid en vreemdeling

29-4-2014

De helpdesk van CLC-VECTA heeft de afgelopen weken van diverse leden, onder meer volgend op beboetingen, vragen gehad over de Wet arbeid en vreemdelingen (de 'Wav'). Omdat boetes zeer hoog kunnen oplopen en door middel van ketenaansprakelijkheid alle werkgevers in een keten verantwoordelijk zijn voor naleving van de Wav, is kennis van deze wet absoluut noodzakelijk. Het maakt daarbij niet uit of je organisator, locatie of toeleverancier bent.

Kennis & handvatten
Omdat we je graag willen voorzien van praktisch toepasbare kennis en handvatten willen bieden over de risico's die je als werkgever loopt, de verplichtingen die de Wav je stelt en hoe je kunt controleren of een tewerkstellingsvergunning nodig is, heeft onze preferred supplier Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat, een handzaam memo opgesteld 'Boetes op grond van de Wet arbeid en vreemdelingen, houdt het nooit op?'. Het memo is enkel voor leden, na inloggen, kosteloos te downloaden.

Klik hier voor de memo 'Boetes op grond van de Wet arbeid en vreemdelingen, houdt het nooit op?'

Maatwerk
Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat benadrukt dat de maatregelen op grond van de Wav maatwerk verdienen. De memo heeft slechts een algemene strekking. Indien je concrete vragen of opmerkingen hebt, kun je contact opnemen met Igor Janssen en Thijs van Liempd via igor.janssen@dvan.nl / thijs.van.liempd@dvan.nl of +31 (0)30 - 285 03 04.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers