Rompslomp voorkomen met vaste daggeldvergoedingen

17-4-2014

Als standbouwbedrijf heb je nogal eens te maken met meerdaagse projecten waarvoor uitgaven voor lunch en diner voor medewerkers worden vergoed. Dat kun je doen op basis van bonnetjes en declaraties of je kunt kiezen voor een vaste daggeldvergoeding. Dat laatste kan je een aanzienlijke winst in tijd en minder rompslomp opleveren. De vraag is alleen hoe je dat op een juiste manier doet en wat een goede richtlijn is voor de hoogte van deze daggeldvergoedingen. We informeren je daar graag over aan de hand van de door ons van ons lid Tausch 3D Brand Exposure verkregen informatie.

Goedkeuring & voorwaarden
De belastingdienst, kantoor ’s-Hertogenbosch, heeft in reactie op een verzoek van Tausch 3D Brand Exposure, goedkeuring gegeven voor het belastingvrij vergoeden van vergoedingen op basis van een vaste daggeldvergoeding. De grondslag hiervoor ligt in het Reisbesluit Binnenland en Reisbesluit Buitenland. Klik hier voor de brief met toelichting van de Belastingdienst en de voorwaarden waaraan voldaan moet worden.

Collectieve regeling
CLC-VECTA onderzoekt met het Ministerie van Financiën de mogelijkheid deze regeling voor alle CLC-VECTA leden van toepassing te verklaren. Uiteraard informeren we je over de voortgang daarvan. We adviseren je in de tussentijd in overleg te treden met je eigen regionale belastingkantoor, met dit bestaande besluit in hand, om dit besluit te mogen toepassen.

Hoogte Daggeldvergoedingen
De hoogte van de Daggeldvergoedingen mag niet uitstijgen boven de bedragen zoals opgenomen in het Reisbesluit Buitenland. Maar we voorzien je uiteraard graag van een marktconforme richtlijn voor standbouwbedrijven aan de hand van de door Tausch 3D Brand Exposure vastgestelde vergoedingen. We zullen jaarlijks de verstrekte vergoedingen en voorwaarden inventariseren en beoordelen en je opvolgend van een richtlijn voorzien.

Vragen?
Heb je nog vragen over bovenstaande of wil je graag jouw kennis en ervaring delen over dit onderwerp met de vereniging en je collega-leden? We vernemen graag je bericht via Ido Samson op i.samson@clcvecta.nl of +31 (0)346 - 352 444.

De goedkeuring van de Belastingdienst betreft het jaar 2013, zoals vermeld in de brief. De inspecteur heeft bevestigd dat de goedkeuring ook voor kalenderjaar 2014 van kracht is.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers