Spooknota’s verzonden uit naam van Stemra in omloop

17-9-2015

Diverse Nederlandse ondernemers hebben de afgelopen dagen nota's ontvangen die ogenschijnlijk door Stemra zijn verstuurd. Deze spooknota's zijn echter niet van de Stichting Stemra afkomstig, maar van 'Bureau-Stemra'.

Ondernemers ontvangen momenteel brieven die veel lijken op een factuur van Stemra, echter deze is afkomstig van Bureau-Stemra. Daarnaast blijkt de brief bij nadere bestudering geen echte factuur, maar een aanbieding. Op de website van Buma/Stemra staat momenteel een waarschuwing dat het valse facturen betreft.

In de kleine letters op de achterzijde staat dat hetgeen 'enkel een aanbieding is die eenmalig verstuurd wordt om onze radiodiensten te kunnen verbeteren met jouw bijdragen. Je kunt ten alle tijden ook gratis gebruik maken van onze dienst op www.bureaustemra.nl'. Deze site blijkt geen enkele content of dienst te bevatten.

De Fraudehelpdesk meldt dat het momenteel veel meldingen over de nota ontvangt. Op de site van Buma/Stemra wordt eveneens een waarschuwing afgegeven. "Mocht je een dergelijke factuur ontvangen, betaal deze dan niet. Als je twijfelt, neem dan contact op met Buma/Stemra +31 (0)23 - 799 78 34. Wij hebben de diverse instanties inmiddels geïnformeerd over deze fraude."

Bron: Entertainment Business

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers