Steekproef inspecties arbeidsomstandigheden door SZW

06-6-2016

De inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) voert inspecties uit op het gebied van arbeidsomstandigheden. In het kader van een onderzoek is onlangs een groot aantal bedrijven geselecteerd voor een steekproef.

Let op: RI&E belangrijk onderdeel inspectie
Tijdens een bedrijfsbezoek bekijkt een inspecteur hoe je omgaat met bepaalde bedrijfsrisico’s. De aanwezigheid van een actuele Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is een belangrijk onderdeel van de inspectie. De RI&E geeft je inzicht in de risico’s en stelt je in staat om de arbeidsomstandigheden in jouw bedrijf te verbeteren.

Arbocatalogus & RI&E Tentoonstellingsbedrijven
Om te onderzoeken of het werk in de tentoonstellingsbranche gevaar kan opleveren of schade kan veroorzaken aan de gezondheid van werknemers, is de RI&E Tentoonstellingsbedrijven ontwikkeld. Voor deze branche is ook een Arbocatalogus, die door Inspectie SZW is goedgekeurd, beschikbaar met oplossingen en maatregelen om het werken in onze bedrijfstak gezond en veilig te organiseren.

Goed Geregeld Check
Met de Goed geregeld check van onze preferred supplier ArboNed weet je of voldoet aan alle wettelijke verplichtingen. Daarnaast krijg je direct advies over hoe je jouw arbobeleid nog beter kunt regelen.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers