Stichting Nedubex opent meldpunt 'Werken in Duitsland'

23-3-2016

Duitsland kent al geruime tijd een zeer uitgebreide wet- en regelgeving voor buitenlandse organisaties die werkzaamheden op Duits grondgebied uitvoeren. In sommige gevallen leidt dit tot belemmerende, lastige en vervelende situaties. Stichting Nedubex heeft daarom onlangs een meldpunt 'Werken in Duitsland' geopend. Via dit meldpunt kan melding worden gemaakt van dergelijke situaties.

Het meldpunt werkt met een korte vragenlijst, waar ervaringen, zorgen, knelpunten en suggesties op een eenvoudige wijze gemeld kunnen worden. Regelmatig bundelt het secretariaat de meldingen in een rapportage naar het stichtingsbestuur. De input gebruikt het bestuur voor de beleidsbepaling voor de communicatie over en de ondersteuning van in Nederland gevestigde bedrijven welke werkzaamheden uitvoeren in Duitsland met Nederlands personeel.

Melding maken
Via de website van Stichting Nedubex kun je melding maken. Het secretariaat van Stichting Nedubex neemt na het versturen van jouw melding eventueel contact met je op voor aanvullende vragen. Jouw melding wordt anoniem op de website van Stichting Nedubex geplaatst, zodat ook anderen erop kunnen reageren. Daarnaast wordt jouw melding binnen het stichtingsbestuur besproken, waarna bepaald wordt of en welke acties er dienen te worden genomen.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers