Succesvolle editie 3D Medical Expo in MECC Maastricht

03-2-2017

De tweede editie van de 3D Medical Expo in MECC Maastricht was wederom een groot succes. De organisatie heeft ruim 700 bezoekers mogen verwelkomen tijdens deze tweedaagse expo met in totaal meer dan 20 nationaliteiten. Onder de bezoekers bevonden zich chirurgen, tandtechnici, onderzoekers, fabrikanten en studenten uit binnen- en buitenland. Innovatieve start-ups en (inter)nationale exposanten toonden hun innovatieve technologieën op het gebied van 3D printing. Gelijktijdig aan 3D Medical Expo vonden vier conferenties plaats gericht op 3D printing in de medische en dentale branche. In de conferenties werd ingegaan op specifieke toepassingen van het printen van medische implantaten, medicijnen, dental en biomedisch materiaal.

Oplossingen voor vraagstukken
In de conferenties kwamen vraagstukken en specifieke toepassingen aan bod op het gebied van printen van medische implantaten, medicijnen, dental en biomedisch materiaal. De 3D BioPrinting Conference was met name gericht op innovators uit de medische wereld, van tissue engineers tot biomedical researchers en van hardware fabrikanten tot ontwikkelaars van (bio)materiaal. Tijdens de 3D Dental Printing Conference kwamen tandheelkundige tools voor het maken van afdrukken en modellen aan bod. De 3D MedTech Printing Conference ging in op de ontwikkelingen in 3D geprinte medische implantaten, chirurgische instrumenten, gehoorapparaten en inlegzooltjes. Deelnemers aan de 3D Medicine Printing Conference werden meegenomen in de wereld van R&D in 3D Geneeskunde, waaronder het printen van medicijnen, het printen van medicijnen in de eigen praktijk (DIY) en van nieuwe materialen (API). Op de beursvloer werden innovatieve toepassingsmogelijkheden geboden door de aanwezige (inter)nationale exposanten.

Editie 2018
De positieve feedback van bezoekers, congresdeelnemers en exposanten stemt de organisatie tot grote tevredenheid. John Heuts, organisator van de 3D Medical Expo namens MECC Maastricht "wij zijn verheugd over de vele positieve reacties inzake de hoge kwaliteit van zowel de internationale bezoekers als de exposanten. De markt voor medisch- en dentaal 3D printing blijft volop in ontwikkeling, dit biedt ons de mogelijkheid ook volgend jaar weer in nauwe samenwerking met belanghebbende uit de sector een dergelijk platform te bieden."

Over Jakajima
3D Medical Expo is een samenwerkingsververband tussen congresorganisator Jakajima en MECC Maastricht. Jakajima is een verbinder in de internationale high tech industry en houdt zich verder bezig met innovaties op het gebied van The Internet of Things, Drones en Health Tech.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers