Support de goede voornemens: help medewerkers stoppen met roken

19-12-2016

Werknemers die roken zijn 1,5 keer vaker afwezig van werk door ziekte dan niet-rokende collega's. Veel rokers willen eigenlijk stoppen, maar vinden dit moeilijk. Jouw ondersteuning als werkgever en de sociale steun van collega's kunnen net dat duwtje in de rug geven dat nodig is om definitief te stoppen met roken!

De kans om succesvol te stoppen met roken neemt toe wanneer mensen behandeld worden volgens een bewezen wetenschappelijke methode voor gedragsverandering. Ook blijkt uit onderzoek in de Verenigde Staten dat door het bieden van een beloning mensen in een bedrijfssetting meer gemotiveerd zijn om daadwerkelijk te stoppen met roken.

Gezocht: deelnemende bedrijven
De Universiteit Maastricht is op zoek naar Nederlandse bedrijven die mee willen doen met het wetenschappelijk onderzoek CATCH naar beloning bij stoppen met roken. Jouw medewerkers die willen stoppen met roken doen mee met een effectieve stoppen-met-rokentraining (82% is na deze training gestopt met roken en na 1 jaar is het succespercentage nog steeds 40%). De helft van de deelnemende groepen werknemers verdient in totaal € 350,- aan cadeaubonnen als ze succesvol stoppen met roken, om na te gaan of dat de slagingspercentages verder verhoogt. Je ontvangt 5% korting op de investering van € 4.000,- per groep van maximaal 16 deelnemers (7 bijeenkomsten van 1,5 uur). Er kunnen meerdere groepen per bedrijf meedoen.

Meer weten? Download de folder.

Bron: MKB-Nederland

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers