Tweede editie MKB Export Award van start

10-6-2014

Ondernemers met internationale ambities kunnen zich met ingang van vandaag aanmelden voor de tweede editie van de MKB Export Award, een initiatief van MKB-Nederland en TNT Express. De winnaar van deze wedstrijd krijgt een enorme duw in de rug om die ambities waar te maken.

De verkiezing is bij uitstek bedoeld voor ondernemers die de potentie hebben om met succes de grens over te gaan of hun internationale activiteiten juist willen uitbreiden, aldus de initiatiefnemers. In maart won Dovideq Medical uit Deventer de eerste MKB Export Award. "Een geweldige opsteker", zegt ondernemer Bert Dommerholt. "We zijn nog maar net met exporteren begonnen, maar hoeven ons voorlopig geen zorgen te maken over de kosten en organisatie van logistiek. We kunnen vooruit met het versturen."
Dommerholt doelt daarmee op het prijzenpakket dat de winnaar van de MKB Export Award ook dit jaar ontvangt: een tegoed van € 30.000 aan Expressvracht van TNT Express en een Zakenpartnerscan van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ter waarde van € 500.

Ondernemers kunnen zich voor de MKB Export Award inschrijven op de website www.verovernieuwemarkten.nl. Op deze site kunnen zij aangeven welke nieuwe markten zij willen veroveren en met welk product of dienst. Ook wordt gevraagd om de internationale ambities te motiveren. Kandidaten kunnen na registratie hun verhaal direct delen via sociale media, waardoor zij hun netwerk vergroten en hun bedrijf en ambities symbolisch op de 'wereldkaart' zetten.

Een deskundige jury kiest begin 2015 de winnaar op basis van het profiel, de internationale plannen en de motivatie van de deelnemers. Ook het aantal stemmen dat zij via sociale media weten binnen te halen, speelt daarbij een rol. Hoe succesvoller ondernemers zijn met het werven van stemmen, des te groter is hun kans op de overwinning.

MKB-Nederland en TNT Express zetten zich al langer samen in om ondernemers te stimuleren de grens over te gaan. Mkb’ers zouden juist nu hun kansen in het buitenland moeten beproeven, want daar liggen nog grote groeikansen. En de export is al jaren de trekker van de Nederlandse economie.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers