Update Cao TTB: Nieuw verantwoordingsorgaan Pensioenfonds Meubel

01-7-2014

Werkgevers en werknemers in de Tentoonstellingsbranche vallen, in het kader van de Cao TTB, onder het Pensioenfonds Meubel. Met ingang van 1 juli heeft dit pensioenfonds een nieuw verantwoordingsorgaan waarover we je graag informeren.

In het nieuwe verantwoordingsorgaan zitten, naast 4 leden namens de werknemers en 4 namens de werkgevers (benoemd door werkgevers- en werknemersorganisaties), nu ook 4 leden namens de pensioengerechtigden. Voor deze laatste 4 is in mei van dit jaar een verkiezing gehouden wat heeft geresulteerd in de toetreding van onderstaande heren tot het verantwoordingsorgaan.

Dick van de Kamp 
Jim Boester 
Marinus Wijlens 
Jan de Smit

Waarom een nieuw verantwoordingsorgaan?
Vanaf 1 juli 2014 krijgt het bestuur een nieuwe structuur. Dat is een gevolg van de Wet versterking bestuur pensioenfondsen. Pensioenfonds Meubel kiest voor een bestuur waarin behalve vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers en pensioengerechtigden ook uitvoerende, onafhankelijke leden zitten. Dit nieuwe model heeft ook een verantwoordingsorgaan. De pensioenraad vervalt per 1 juli.

Het is de taak van het verantwoordingsorgaan om te oordelen over het bestuur, het beleid en de manier waarop de pensioenregeling wordt uitgevoerd. Ook adviseert het verantwoordingsorgaan over het toezicht, de klachten- en geschillenprocedure en het communicatiebeleid.

Samenstelling verantwoordingsorgaan per 1 juli 2014
Namens pensioengerechtigden
Dick van de Kamp - CNV
Jim Boester
Marinus Wijlens - FNV
Jan de Smit

Namens werkgeversorganisaties
Kees Zwetsloot - CBM
Herman Koop - CBM
Johan Brautigam - CBM
Peter van Rumpt - VON

Namens werknemersorganisaties
Herman ter Meer - FNV
Daniel Jansen - FNV
Ad Snepvangers - FNV
Henk de Groot - CNV

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers