Utrecht zet in op meer (inter)nationale congressen

16-7-2014

Om Utrecht en de regio Utrecht als (inter)nationale congresbestemming te promoten heeft het Utrecht Convention Bureau met steun van de provincie en partners het handboek "Congressen in Utrecht" vernieuwd. Het internationaal promoten van de stad en regio als zakelijke bestemming is van groot economisch belang. Het inzetten van deze tot de verbeelding sprekende en praktische handleiding helpt hier uitstekend bij.

Het nieuwe boek biedt advies en ondersteuning aan meeting planners en congresorganisatoren bij de organisatie van hun (kennis)evenement. Ook biedt het boek ondersteuning aan ambassadeurs van kennisinstellingen als Universiteit Utrecht, het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Hogeschool Utrecht, Hubrecht Instituut, Utrecht Science Park en andere instellingen en verenigingen bij het binnenhalen van (inter)nationale congressen en kennisevenementen. Het handboek is uitgegeven in het Nederlands en Engels en is tevens te downloaden vanaf utrechtconventionbureau.nl.

Eerste exemplaar voor burgemeester
Het eerste exemplaar van het handboek werd vanochtend in de Domtoren door Ronald Trum, directeur van Toerisme Utrecht, uitgereikt aan burgemeester Jan van Zanen. "De burgemeester heeft dit initiatief met groot enthousiasme begroet en verklaarde dat hij als Utrechts bekendste ambassadeur het handboek waar mogelijk zal inzetten bij zijn (inter)nationale Utrecht promotie", aldus Ronald Trum.

Vanmiddag vond de feestelijke lancering van het congresboek voor partners plaats in de Michaëlskapel van de Domtoren. Hierbij waren vertegenwoordigers van provincie, gemeente, diverse kennisinstellingen en andere Utrechtse partners aanwezig.

Toerisme Utrecht Convention Bureau
Het Utrecht Convention Bureau (UCB), onderdeel van Toerisme Utrecht, zet in op het aantrekken van internationaal hoogwaardige kennisevenementen naar Utrecht. Het UCB ondersteunt initiatiefnemers die zich sterk maken om hun congres naar Utrecht te halen. De stad en regio willen deze 'Utrecht ambassadeurs' helpen door ze middels het UCB te adviseren over de mogelijkheden die Utrecht te bieden heeft. Het UCB heeft hiervoor een stimuleringspakket met onder andere het praktische handboek Congressen in Utrecht. Ook heeft zij een 'bidfonds' waarmee bidboeken kunnen worden geproduceerd en worden site inspecties georganiseerd.

Voor vragen en aanvullende informatie kun je contact opnemen met Monique André de la Porte, Accountmanager van het Utrecht Convention Bureau via +31 (0)30 - 236 00 35 of m.andredelaporte@toerisme-utrecht.nl.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers