Valse eventplanner in cel voor oplichting

11-5-2014

Een man die zich in 2008 valselijk uitgaf voor evenementorganisator van tv-zenders VTM en JIMtv, en op die manier tientallen bedrijven heeft opgelicht, heeft in de Brugse rechtbank twee jaar celstraf met uitstel gekregen.

Om zijn slachtoffers om de tuin te leiden, maakte Steve V. (27), die afkomstig is uit Oostende (B) maar nu in Tunesië verblijft, gebruik van fictieve vennootschappen als S-Events, Maison Unique en Unique Productions. Voorts beweerde hij ook samen te werken met de Vlaamse Kankerliga.

Op die manier slaagde hij erin om 24, veelal Oostendse firma's, te bedotten. Zo kocht hij op grote schaal kleding, sportmateriaal, drukwerk, reclame, champagne en reisdocumenten aan. Allemaal zogezegd in het kader van zijn 'evenementen', maar de facturen betaalde hij nooit.

De doortrapte mooiprater deed zich ook tegoed aan peperdure etentjes, verbleef in poepchique hotels en liet zich rondvoeren met taxi's, minibusjes, limousines en Hummers. Maar ook die rekeningen bleven steevast onbetaald. In totaal maakte de twintiger zijn vele slachtoffers 71.000 euro afhandig.

De man werd in 2011 al bij verstek veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf. De rechter beval toen zijn onmiddellijke aanhouding. Maar hij tekende verzet aan tegen dat vonnis, waarna de zaak opnieuw werd behandeld. Steve V. zou momenteel voor een internationale hotelketen werken.

Bron: Eventplanner.be / nl / Nieuwsblad 09/05 via ReproCopy

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers