Vernieuwde Beurs van Berlage geopend

23-11-2015

Afgelopen vrijdag was de opening van de vernieuwde Beurs van Berlage door burgemeester Eberhard van der Laan. Zaterdag 21 november stelde de Beurs zich open voor het publiek met een uitgebreid programma en diverse activiteiten. Beiden naar aanleiding van het afronden van diverse renovaties en verbouwingen en het 112,5 jarig bestaan van het voormalige beursgebouw. De burgemeester beaamde de positieve transformatie van het pand tot de centrale ontmoetingsplek in het hart van Amsterdam die het beoogt te zijn. Dat het een ontmoetingsplek is werd duidelijk op zaterdag toen er maar liefst 2.000 bezoekers het pand bezochten en bewonderden.

Onder andere de lezing van Janneke Bierman over de verbouwingen, het net geopende New York Film Academy Café, het beklimmen van de toren en Trommelen in de Beurs waren populaire onderdelen van het programma. Mevrouw Meijer, die in de Beurs woont, hield een gastenboek bij waar ieder een deel kon schilderen. Zo ontstond een gesamtkunstwerk, net als de Beurs van Berlage een gesamtkunstwerk is.

De komende jaren zal de Beurs van Berlage zich voornamelijk inzetten om dé ontmoetingsplek in het hart van Amsterdam te worden en te blijven. Daarvoor zijn er op diverse gebieden activiteiten zoals wisselende tentoonstellingen, twee café-restaurants, flexibele werkplekken, kantoren en bovenal vele congressen en evenementen. “Op deze manier is er altijd voor iedereen wat te doen!” aldus algemeen directeur Marcel Schonenberg.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers