Vliegtickets en hotels duurder in 2015

23-8-2014

In 2015 mogen travel managers zowel duurdere vliegtickets als hotelovernachtingen verwachten. Dit zegt GBTA Foundation in een onderzoek dat is gedaan in samenwerking met Carlson Wagonlit Travel (CWT). Een grotere vraag uit opkomende economieën, zoals China, India en Brazilië en verbeterde economische groei in gevestigde landen gecombineerd met een beperkte toename van het aanbod zal resulteren in een opwaartse druk op de tarieven van luchtvaartmaatschappijen, hotels en autoverhuurders. Wel kunnen externe factoren de prijzen nog drukken, zoals escalatie van de situatie in Oekraïne en hogere olieprijzen.

De toenemende vraag en langzame groei van capaciteit betekenen dat vliegtickets in 2015 2,2 procent duurder zullen worden, aldus GBTA Foundation en CWT. Wel zullen low-cost carriers in sommige regio’s de prijsstijgingen beperken.

Hoteliers zullen in 2015 een betere onderhandelingspositie hebben dan in de voorgaande jaren. Dit komt door een toenemende vraag en interesse van investeerders. Dit kan leiden tot een grotere druk op de onderhandelde tarieven voor bedrijven. Mondiaal zullen de prijzen met 2,6 procent stijgen.

Wat betreft meetings & evenementen (M&E) blijft navolging van de bedrijfsregels een punt van aandacht. Verder is de verwachting dat social media/apps meer gebruikt zullen worden. Verder worden er meer binnenlandse vergaderingen georganiseerd en boeken bedrijven korter van tevoren. Het populairst zullen hotels uit het middensegment zijn.

Bron: Zakenreis.nl / CongresWereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers