Voorlichtingsbijeenkomsten inzake ontslag, flex en WW

15-4-2014

In februari jl. is de Wet werk en zekerheid in de Tweede Kamer aangenomen. Naar verwachting zal de Eerste Kamer deze wet eind volgende maand aannemen, zodat deze in juni in het Staatsblad gepubliceerd kan worden.

De Wet werk en zekerheid regelt aanpassingen in het ontslagrecht, wijzigt de rechtspositie van flexwerkers en past de Werkloosheidswet (WW) aan. Doel hiervan is te komen tot een stroomlijning van de regels van het ontslag, de rechtspositie van flexwerkers te verbeteren en de maximale duur van de (publieke) WW te verkorten waardoor werkloze werknemers eerder werk aanvaarden.

De Wet werk en zekerheid geeft invulling aan de afspraken gemaakt in het kader van het afgesloten Sociaal Akkoord van 11 april 2013 tussen sociale partners en Kabinet.

Een aantal onderdelen van de Wet met betrekking tot flex treedt op 1 juli a.s. al in werking, zoals ten aanzien van aanzegtermijn, proeftijd en concurrentiebeding. De aanpassing van de ketenbepaling (het aantal tijdelijke contracten) treedt op 1 juli 2015 in werking. Dit geldt eveneens voor de onderdelen wat het ontslagrecht betreft. De wijzigingen in de WW treden per 1 juli 2016 in werking.

Om werkgevers te informeren over de inhoud en de gevolgen van de nieuwe wetgeving organiseren VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN voorlichtingsbijeenkomsten verspreid over het land.

De voorlichtingsbijeenkomsten worden gehouden van 15:30 tot 18:30 uur op de volgende data en locaties:

Klik op de bovenstaande links om het programma per bijeenkomst bekijken. Via het antwoordformulier kun je je opgeven voor deelname aan één van de bijeenkomsten.

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Kitty Dellemijn.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers