Waar letten de Europese Meeting Planners op bij een vergaderlocatie

07-6-2014

Een recente studie onder Europese meetingplanners, met als titel 'Exploring the Generational Preferences of European Meeting Planners' heeft een aantal interessante inzichten gegeven. Voor dit onderzoek werden 4 generaties (leeftijdsgroepen) meetingplanners gedefinieerd: Volwassenen (66 jaar en ouder), Baby Boomer (leeftijd 47-65), Generatie X (leeftijd 33-46) en Millennials (leeftijd 18-32).

Onderzocht werd ondermeer de belangrijkste criteria bij de selectie van een vergaderlocatie en ook waarom een vergaderlocatie juist niet wordt gekozen.

Het onderzoek werd gepresenteerd door Development Counsellors International (DCI) en International Association of Conference Centers (IACC).

De belangrijkste bevindingen zijn:

  • Alle generaties zijn het bij de keuze van een vergaderlocatie eens over de goede bereikbaarheid van de locatie, passende vergaderruimte bij het type bijeenkomst en 'value for money'.
  • De meeste meetingplanners ontvangen sales en marketingmateriaal het liefst digitaal, echter de volwassenen (66plus) worden nog graag persoonlijk benaderd.
  • Baby Boomers en volwassenen vinden technologie en Wifi de belangrijkste factor bij de keuze van een vergaderlocatie. Bij de milenniums zijn de kosten van de vergaderruimten het belangrijkste keuzecriterium.
  • 55 procent van de respondenten vindt de leeftijd van de bezoekers van belang bij de keuze van een vergaderlocatie. Off-site activiteiten en de zogenaamde 'cool factor' van de accommodatie zijn zeer belangrijke factoren voor programma's met Generation X en Millenials.

    

Tot slot constateert IACC CEO, Mark Cooper dat het creëren van innovatieve vergaderruimten steeds belangrijker wordt voor Generatie X en de Milennials. Uit het onderzoek blijkt dat deze twee generaties Europese meetingplanners (tussen de 18 en 46 jaar) open ruimten, verplaatsbaar meubilair en een informele setting steeds belangrijker vinden bij de keuze van een vergaderlocatie.

Het volledige onderzoek kan hier worden gedownload.

Bron: Congreswereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers