Waar op te letten bij Modelovereenkomsten voor artiesten?

15-12-2015

Vanaf april volgend jaar is bij inhuur van ZZP’ers het hebben van een VAR in je administratie niet langer afdoende voor het niet afdragen van sociale lasten; de VAR wordt afgeschaft en daarvoor in de plaats komen zogeheten Modelovereenkomsten. Lees hier de meest recente publicatie hierover.

Nieuwe werkwijze
Hoe ziet je nieuwe werkwijze er dan uit bij inhuur van ZZP’ers na 1 april? 2 opties:

   1.  Gebruik bij inhuur een door de Belastingdienst goedgekeurde en beschikbaar gestelde Modelovereenkomst
        (voorbeeldovereenkomst) óf
   2.  Laat je eigen overeenkomsten controleren en goedkeuren

Natuurlijk staat het je ook nog steeds vrij eigen, niet goedgekeurde overeenkomsten, te gebruiken. Hierbij bestaat alleen een groot risico op naheffingen indien de Belastingdienst bij controle beoordeelt dat er sprake is van een arbeidsverhouding c.q. schijnconstructie.

Beschikbare Modelovereenkomsten
Inmiddels zijn er door de Belastingdienst diverse voorbeeldovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen, alsmede Algemene Modelovereenkomsten beschikbaar gemaakt. Hieronder ook exemplaren voor individuele artiesten, artiestengezelschappen, en dj’s. We zijn als CLC-VECTA zijnde natuurlijk erg benieuwd of deze overeenkomsten aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Oftewel; hoe ziet jouw ideale overeenkomst eruit? Wat mis je, zou je liever anders zien of is in de praktijk wellicht niet goed toepasbaar?

Mail ons vóór 31 december a.s., o.v.v. de betreffende Modelovereenkomst, je input dan bekijken wij of we als CLC-VECTA zijnde voor je aan de slag kunnen met de goedkeuring van een (herziene versie van de) Modelovereenkomst. Heb je eerst nog een vraag die we kunnen beantwoorden hierover? Bel of mail ons dan gerust.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers