Werktijdverkorting mogelijk voor bedrijven door Russische boycot

21-9-2014

Nederlandse bedrijven die direct zijn getroffen door de Russische boycot van EU-goederen en daardoor minder werk hebben, kunnen werktijdverkorting voor hun medewerkers aanvragen. De boycot van Rusland is volgens het kabinet een buitengewone omstandigheid die niet tot het gewone ondernemersrisico kan worden gerekend. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) stelt de bestaande regeling werktijdverkorting per direct open.

Groentetelers en transportbedrijven hebben bijvoorbeeld te kampen met verminderde bedrijvigheid als gevolg van de boycot. Om in aanmerking te komen voor werktijdverkorting, moeten bedrijven voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet de werkvermindering ten minste 20 procent per week zijn en minimaal twee en maximaal 24 weken duren. Een bedrijf kan dan voor de betreffende werknemers een WW-uitkering krijgen voor de niet-gewerkte uren vanaf de datum waarop de aanvraag is ontvangen.

De maatregel maakt onderdeel uit van een breder pakket om de getroffen ondernemers te ondersteunen. Aanvragen kunnen bij het ministerie van SZW worden ingediend. Meer informatie voor werkgevers.

Bron: MKB-Nederland

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers