Wet DBA: kwaadwillenden onderzocht

16-2-2017

In het kader van de Wet DBA worden momenteel zeven kwaadwillenden onderzocht. Dat schrijft staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, aan de Tweede Kamer. Wie dat zijn mag Wiebes niet aan de Tweede Kamer vertellen. Dat valt immers onder zijn geheimhoudingsplicht. De brief en de onderzoeken zijn een gevolg van een vorig jaar door de Tweede Kamer aangenomen motie.

Derde voortgangsrapportage
Verder kondigt Wiebes in de brief aan dat in april de derde voorgangsrapportage wordt verwacht. Daarin zal hij ook aandacht besteden aan de onderzoeken. BDO, partner van CLC-VECTA, kijkt uit naar die derde voortgangsrapportage. Niet zozeer vanwege de onderzoeken, ook al zal dan misschien duidelijker worden hoe het begrip kwaadwillend uitgelegd moet worden, maar ook in de hoop dat die rapportage oplossingen voor de huidige problematiek biedt. Al is de verwachting niet dat een echte oplossing op korte termijn wordt gerealiseerd.

Meer weten?
Wil je alles weten over de Wet DBA? En zo optimaal en veilig mogelijk werken met zzp'ers? Bezoek dan de vernieuwde workshops rond de Wet DBA van BDO. Voor meer informatie of een advies op maat, neem je contact op met BDO via clcvecta@bdo.nl of +31 (0)30 - 284 98 21.

Bron: BDO Accountants & Belastingadviseurs

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers