Wet Werk en Zekerheid aangenomen door de Eerste Kamer

11-6-2014

Het wetsvoorstel Wet Werk en Zekerheid is gisteren door de Eerste Kamer aangenomen. Het wetsvoorstel bevat drie hoofdonderwerpen. De maatregelen ter bescherming van mensen met een flexibele arbeidsovereenkomst, de herziening van het ontslagrecht en het aanpassen van het begrip passende arbeid en de duur van de WW-uitkering in de werkloosheidswet. Elk onderwerp zal op een ander moment in werking treden. Schematisch weergegeven ziet dit er als volgt uit:

  • 1 januari 2015: Maatregelen ten aanzien van de flexibele arbeidsovereenkomst, betreffende het concurrentiebeding, de proeftijd en de aanzegtermijn
  • 1 juli 2015: Wijziging van de ketenrenregeling
  • 1 juli 2015: Wijziging van het ontslagrecht
  • 1 juli 2015: Aanpassing begrip passende arbeid in werkloosheidswet
  • 1 januari 2016: Aanpassing duur WW-uitkering

De komende tijd houden CLC-VECTA en haar preferred supplier Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat je uiteraard op de hoogte omtrent de gevolgen van deze wet.

De arbeidsrecht advocaten van Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat voorzien je graag van informatie over de wetswijziging 'Wet Werk en Zekerheid'. Neem contact op met Maarten van Kempen via maarten.van.kempen@dvan.nl of via +31 (0)10 - 242 48 97 en maak een vrijblijvende afspraak.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers