World Forum ondersteunt project op de Filipijnen

26-9-2014

Sinds juni 2014 ondersteunt het World Forum het project Batang Pinangga in de Filipijnen. Batang Pinangga is een kindertehuis op de Filipijnen voor misbruikte, mishandelde en verwaarloosde kinderen tot 18 jaar. 'Batang Pinangga' is Filipijns en betekent 'geliefd kind'. Batang Pinangga geeft de kinderen een dak boven het hoofd, eten, onderwijs en bovenal liefde.

In dit project steunt het World Forum specifiek het meisje Judy Ann. Zij is 9 jaar en komt uit Talisay, een getroffen gebied in het noorden van het eiland Cebu. Zij zit samen met haar zus Lovely Ann (11 jaar) in het kindertehuis.

Judy Ann heeft een lastige tijd achter de rug, zij komt vanuit een arm en gebroken gezin met een aan alcohol verslaafde vader. Sinds jaar en dag leefde Judy Ann met haar familie in een krottenwijk aan de kust, met niets meer dan een huisje van golfplaten. Tijdens de storm is Judy Ann haar familie kwijtgeraakt. Pas later kon zij herenigd worden met haar zus, die ook naar Batang Pinangga is gehaald. Judy was erg blij om haar zus te zien, en verliest haar de komende periode niet meer uit het oog.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.batangpinangga.com.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers