Partijen gezocht voor ontwikkeling RAI Hotel

01-7-2014

De gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI zoeken een partij of een combinatie van partijen die een plan voor de bouwenvelop 'RAI Hotel' ontwikkelt, alsmede de realisatie, financiering en exploitatie voor haar rekening neemt.

In de bouwenvelop is het volgende programma opgenomen: een viersterrenhotel met tenminste 650 kamers en de daarbij behorende hotelfaciliteiten en parkeerplaatsen.

Gemeente Amsterdam (Dienst Zuidas) en Amsterdam RAI organiseren gezamenlijk een tender, bestaande uit een openbare voorselectie met hierop volgend een definitieve selectie.

Openbare voorselectie
Dienst Zuidas en Amsterdam RAI vragen een uitdagend en realiseerbaar plan met aandacht voor de omgeving.

Belangstellenden kunnen zich voor de openbare voorselectie inschrijven vanaf 4 juni 2014.

Alle informatie over de tender is te vinden in de 'Brochure voorselectie RAI Hotel'. Alle bijbehorende selectiedocumenten zijn op deze pagina te downloaden.

Selectiedocumenten

Vragentermijn
Tot en met woensdag 25 juni 2014 is er gelegenheid tot het schriftelijk stellen van vragen over de tender. Dit kan uitsluitend per e-mail via het e-mailadres raihotel@zuidas.nl.

Een vraag- en antwoorddocument wordt omstreeks 10 juli 2014 op de website www.zuidas.nl geplaatst.

LET OP: Vanwege de zomervakantie is besloten de inschrijfperiode met 4 weken te verlengen tot en met 5 september 2014.

Inschrijvingen voor de voorselectie dienen uiterlijk vrijdag 5 september 2014 om 12.00 uur in het bezit te zijn van Dienst Zuidas.


Vervolg proces
De voorselectie heeft tot doel maximaal vier inschrijvers te selecteren die een voorstel uitwerken voor de definitieve selectie. De documenten voor de definitieve selectie: de 'selectiebrochure definitieve selectie' alsmede de 'bouwenvelopovereenkomst RAI Hotel' en Model-erfpachtbevestiging zullen bij aanvang van de definitieve selectie worden verstrekt aan de geselecteerde partijen.

Begin 2015 hopen de Gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI de tender af te ronden en kan de planvorming starten. De start bouw van het hotel is voorzien medio 2016.

Achtergrond RAI Hotel
De gemeente Amsterdam streeft naar uitbreiding van de hotelcapaciteiten buiten het centrum van de stad en ziet grote meerwaarde om op deze locatie in Zuidas een hotel met bijbehorende faciliteiten te realiseren.

Daarnaast heeft Amsterdam RAI als doel het huidige RAI complex te verrijken met een 'onsite' hotel en bijbehorende faciliteiten. Dit hotel is van belang om zo de concurrentiepositie van Amsterdam RAI te behouden respectievelijk te versterken op de internationale congresmarkt. Door een verbeterde concurrentiepositie zal Amsterdam RAI nog beter in staat zijn meerdaagse internationale congressen aan zich te binden.

Bron: Dienst Zuidas

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers